De kForce-Push is een draagbare spierdynamometer die word gebruikt voor de evaluatie van de spierkracht. Dit apparaat meet de isometrische kracht aan de hand van piekkracht en de gemiddelde kracht van een specifieke spier of spiergroep. Hiermee word de maximale kracht, uithoudingsvermogen en spiersymmetrie inzichtelijk gemaakt. Door het verrichten van de metingen word het verschil aan kracht in beiden lichaamshelften inzichtelijk gemaakt. Op basis van deze gegevens kan er een gerichte training samengesteld worden.
Met de kForce-Push test je de maximale capaciteit van een spier of spiergroep in een specifieke houding. Het maximum komt overeen met 100% van de krachtcapaciteiten. Het is gerelateerd aan een korte en sterke fysieke inspanning en het is zeer nuttig als werkreferentie. Ook heeft het apparaat het vermogen om fysieke inspanning in de loop van de tijd te meten. Dit is gerelateerd aan een lange en aanhoudende inspanning.
Met de kForce-Push meet je de maximale capaciteit van een spier of spiergroep in een specifieke houding. Dit meten gebeurt door druk uit te oefenen op de controller. De kForce-Push is uitgerust met elektronische sensor en geeft realtime biofeedback op een smartphone of tablet weer via de kForce App.
De oefeningen zijn standaard per patiënt in te stellen in hun targetzone om optimale progressie te zien. Deze targetzone is aan te passen in een percentage van de maximale testuitslag. Voor zowel links als rechts is dit handmatig in te stellen.
Tijdens het uitvoeren van de oefening wordt real time weergegeven wat de uitslag is, hoeveel herhalingen en of er binnen de target gewerkt wordt. Tijdens de training is het mogelijk om de targets aan te passen, mocht je merken dat je continue boven of onder jouw gestelde target werkt.
Maak kennis met Karl, de kangoeroe van KFORCE die in verschillende speelse opstellingen beweegt. De spellen zijn aanpasbaar om de patiënt of atleet met plezier en naar een doel te trainen, dat kan worden aangepast in termen van percentage van de testen, afhankelijk van de resultaten. Bovendien zijn er 10 moeilijkheidsgraden voor elk spel, wat een extra uitdaging vormt voor de patiënt/atleet.
De resultaten maken het mogelijk om het percentage tekort of onbalans tussen beide kanten te markeren. Elk testrapport kan worden geëxporteerd in een PDF-indeling.
De sleutel tot vooruitgang voor de functionele revalidatie is de motivatie. Deze motivatie kan worden aangedreven door de meting en het vermogen om het startpunt met betrekking tot de huidige toestand te vergelijken, evenals hoeveel inspanning er nog resteert voordat het herstel of de terugkeer naar sport.
Liever persoonlijk contact? Geen enkel probleem!